Konekanta

Muovituotteiden valmistuksessa käyttämämme koneet ovat pääsääntöisesti Itävaltalaisia Engel ruiskupuristuskoneita, koneita on tällähetkellä 27 kpl. Yhtenäinen konekanta mahdollistaa mm. nopeammat asetteen vaihdot, nopeat ohjelmoinnit ja nopeat tuotantokoneiden huollot. Tuotantokoneiden varaosapalvelun on toimittava katkeamattomasti. Nopeaankin tarpeeseen kyetään tuotannossa vastaamaan 24h palvelulla, jolloin riskit tuotannon katkoksista voidaan minimoida. Engel tuotemerkki on tunnettu korkeasta laadusta ja koneiden hyvästä toimivuudesta.

Muovituotteiden paino muutamasta grammasta aina 3,5 kg saakka.

Puristuskapasiteetti tuotannossamme on laaja. Kapasiteettimme 20 t:sta aina 800 t:n varmistaa asiakkaittemme vaativammankin tarpeen. Kappaleen painona tämä tarkoittaa tuotteita, joiden paino voi olla alle grammasta aina noin 3,5 kg saakka. Suuret kappaleet ovat aina haasteellisia valmistaa. Pienet kappaleet saattavat sisältää pikkutarkkoja yksityiskohtia, jotka tekevät niistä haastellisia ja mielenkiintoisia ajaa tuotannossa. Ammattitaidon ja kokemuksen merkitys korostuvat tällaisissä tuoteajoissa. Konekantamme on 27 muovipuristuskonetta.
Asiakkaamme tuotekehitys ei ole sidottu konekapasiteettiimme, vaan mahdollistaa vaativiempienkin isojenkin, sekä pienien muovituotteiden valmistuksen.

Robotteja käytetään tuotannon eri vaiheissa

Tuotannon jatkuva kehittäminen ja automatisointi asiakkaan eduksi, on jatkuva prosessi. Robottien käyttäminen tuotannon eri vaiheissa vapauttaa henkilöstöä tarkkuutta vaativiin tehtäviin ja palvelemaan paremmin asiakkaamme vaatimuksia.
Tuotantossamme on 13 Fanuc-merkkistä teollisuusrobottia. Yhtenäisellä robotti- konekannalla on mahdollista lyhentää mm. asetteen tekoaikaa ja ohjelmien soveltaminen eri kohteisiin käy mutkattomasti ja vaivatta.
Robotit soveltuvat erinomaisesti tuotteiden siirtämiseen muotista liukuhihnalle tai suoraan pakkauseen. Ihmistä tarvitaan kuitenkin mm. laadun tarkastamiseen, kokoonpanoon ja muihin jälkikäsittelytehtäviin.

Painatus silkkipainotekniikan avulla

Lisäpalveluna tarjoamme asiakkaalle painatuspalvelun. Painatus silkkipainotekniikalla voidaan toteuttaa suoralle- tai kaarevalle pinnalle. Painolaitteillamme voidaan painaa mm. mitta-asteikkoja, kuvioita, tuotemerkkejä ja varoitusmerkkejä erilaisille pinnoille ja materiaaleille. Tälläisiä tuotteita ovat esimerkiksi mittaviivain, jääkrapa, mitta-astiat ja laitteistojen näyttökehykset. Myös erilaisiin painonappeihin voidaan painaa numeroja, tekstiä ja merkkejä.
Silkkipainossa kätetyt maalit ovat UV-maaleja tai tinneripohjaisia maaleja. Tinneripohjainen maali tarttuu useimpiin muoveihin erinomaisesti kestäen kovaa kulutusta. Lisäksi myös laser printti, sekä tampo paino on mahdollinen kauttamme.

Engel ruiskupuristuskoneetEngel ruiskuvalukone